Oldalköltözés
clementia.
Kedves Mindenki!

Oldalunk új formában nyitotta meg kapuit: clementia. néven. Sok szeretettel várunk benneteket, ahogy új discordunkon is! Ott találkozunk! : )

b & caelor & effy

Lépj beljebb
ki jár itt?
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
 Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
válts felhasználót!
Felhasználónév:


Jelszó:


Bagolyposta
az oldalon fecsegõk
Friss posztok
pergamentekercseink

Hírek
Alastor Moody

Csoportleírások EmptySzomb. 25 Dec. - 10:27
MARAUDDDERS
Alecto Carrow

Csoportleírások EmptyVas. 5 Dec. - 0:12
Practise makes perfect... really?
Alex R. Emerson

Csoportleírások EmptySzer. 21 Júl. - 14:54
Elkészültem!
Lucius Malfoy

Csoportleírások EmptyPént. 9 Júl. - 1:06
Marvel Universe
Vendég

Csoportleírások EmptyCsüt. 8 Júl. - 9:43
Lucius A. Malfoy
Lucius A. Malfoy

Csoportleírások EmptySzer. 7 Júl. - 16:18
arasznyit fölötte léptek
Yves McGonagall

Csoportleírások EmptySzer. 30 Jún. - 3:38
First Knight
Martin Nott

Csoportleírások EmptyKedd 29 Jún. - 2:33
en passant
Anathema Avery

Csoportleírások EmptyKedd 29 Jún. - 0:34
A hónap írói
a hónap posztolói
Erre kószálók
ki kóborol erre?

Nincs


Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (89 fő) Csüt. 10 Jún. - 19:03-kor volt itt.


Megosztás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

I solemnly swear
I am up to no good

Admin

Admin

C’est la vie
Admin
▽ Reagok :
0
▽ Avatar :
▲ bűbájos

»
» Szer. 14 Okt. - 17:48

Csoportok

Ahová tartozhatsz az oldalonGriffendél
„Ha vakmerő vagy s hősi lelkű, / Házad Griffendél. / Oda csak az kerül, ki / Semmitől se fél.”
Ezt a roxforti házat Griffendél Godrik alapította. Sajátos vonásaik a bátorság, lovagiasság és az elszántság. Címerükön oroszlán látható, színeik a vörös és az arany. Ez a ház a tűz eleméhez kapcsolódik, ezért is választották ezen két meghatározó színt hozzájuk. A Griffendél és a Mardekár között már a kezdetek óta fennáll egy bizonyos rivalizálás, ellenszenv, amely tükrözi a két házalapító kapcsolatát is egymással.


Hollóhát
„A bölcs öreg Hollóhátban / Éles elmék várnak. / Kiknek a tanulás kaland, / Oda azok járnak.”
Ezt a házat Hollóháti Hedvig alapította. A ház jellemzői közé tartozik az ész, tanulás, bölcsesség. Szimbólumuk a sas, színeik a kék és a bronz, az elemük pedig a levegő. Jelmondatuk: „Magad azzal ékesíted, ha az elmédet élesíted”. A Teszlek Süveg legtöbbször a motivált és a tehetséges diákokat osztja ebbe a házba. Ők büszkék arra, hogy eredetiek, egyéniségek mind öltözékeikben, mind módszereikben.


Hugrabug
„A Hugrabugnak nyájas népe / Békés, igazságos. / Oda mész, ha türelmes vagy / S jámbor – ez világos.”
Alapítóanyja Hugrabug Helga. Ez a ház a leginkább befogadóbb a négy ház közül. Az ő jellemvonásuk közé tartozik a kemény munka, odaadás, türelem, hűség és a tisztességes játék. Állatuk a borz, színeik a sárga és a fekete. Ők a föld eleméhez tartoznak, erre utalnak a választott színeik is. Sokuk kiemelkedő gyógynövénytanból is ezen rejtett képességük miatt.


Mardekár
„Hogyha agyafúrt s ravasz vagy, / Ne tekints másra: / A Mardekár való neked. / Ott lelhetsz sok társra.”
Nagyjából ezer évvel ezelőtt Mardekár Malazár alapította ezen házat. Erényeik közé tartozik a ravaszság, leleményesség és ambíció. Az alapító nagyra értékelte a tisztavérű diákokat, így többnyire e szerint is dönt a Teszlek Süveg a beosztásnál (természetesen mindig vannak kivételek). A ház állata a kígyó, színei az ezüst és a zöld. Ők a víz eleméhez tartoznak, mint ahogyan a kígyó és a színek is erre utalnak.


Mágiahasználók
A roxforti évek után minden varázsló és boszorkány kilép a nagyvilágba és elkezdi felfedezni azt. Vannak, akik továbbképzéseken tanulnak, vannak, akik már rögtön munkába is állnak. Sokan csak keresik az útjukat éveken keresztül, és vannak, akik soha nem tudják meg, mik lehettek volna, ha másként döntenek. Minisztériumi dolgozó? Ápoló a Szent Mungóban? A Reggeli Próféta főszerkesztője? Világutazó? Csavargó?
Pontosan az vagy, akinek gondolod magad!
Választható rangok: Auror


Főnix Rendje
A Főnix Rendje egy titkos társaság, amit Albus Dumbledore alapított az 1970-es években. Ezen társaság a varázslótársadalomért, a muglikért és az egyenlőségért indult útnak. A Minisztériummal összedolgozván számos próbálkozást hiúsítottak már meg a sötét oldal felől. Minden erejükkel arra törekszenek, hogy segítsék a társadalmat és elhozzák a békét, bármi áron. Legtöbbjük auror, de megfelelő informálódottsággal és képességekkel bárki csatlakozhat ezen társasághoz.
Választható rangok: ITT


Törvényen kívüli
Halálfalók - Voldemort követői, a vértisztaság megszállottjai. Rendszerint sötét varázslók, feketemágusok. Feladatuk, hogy harcoljanak Voldemort mellett, mindenáron megszerezzék azon információkat, embereket, akiket a Nagyúr követel tőlük, akár átkokkal, emberrablással, gyilkosságokkal, zsarolással, fizikai kínzással is. Ha valaki belép közéjük, teljes odaadással kell szolgálnia Voldemortot, és örök hűséget fogadnia neki. Bal karjukon viselik a Sötét Jegyet, amely egy kígyónyelvű halálfej. Legtöbbször fekete ruhában vannak, csuklyával és egy álarccal, amely elfedi kilétüket.
Törvényen kívüliek  - Ők azok, akik nem tartoznak a halálfalók köreibe, viszont egyszerű mágiahasználónak sem mondhatóak, mert valami más álláspontot vallanak, más szemszögből látják a világot. Olyan dolgokat tesznek, amiket a varázslótörvények teljességgel elleneznek.
Választható rangok: Halálfalók, Törvényen kívüliek


Professzor
Különösen jó képességgel rendelkező varázslók, akik az iskolai éveik után egy határozott szakirányt követve folytatták tanulmányaikat. Sokszor kutatók és feltalálók, nagy elmék, akik éveken át tanulmányoztak egy-egy tantárgyat, és tökéletesre fejlesztették azt. Legtöbbjük a Roxfortban él, még a tanév befejeztével is. Mindannyiukat az igazgató, Albus Dumbledore választja ki a meghatározott tantárgy élére, és ő teljességgel megköveteli, hogy lojálisak legyenek hozzá és a diákokhoz.
A professzorok mellett általában helyettes tanárok állnak, akik még nem oly képzettek, mint a tantárgy főprofesszorai; valamint tanársegédek, akik a továbbtanulásuk alatt egy meghatározott szakot választottak céljukként, és hogy minél többet megtudjanak, ajánlással bekerültek a Roxfortba.
Választható rangok: Professzor, Tanársegéd


Varázslény
A varázslótársadalom háromfajta besorolást alkalmaz ezen lények ismertetésére: lény, szörnyeteg és szellem.
Lény: azon teremtmények, akik elegendő intelligenciával rendelkeznek, hogy megértsék a mágikus közösség törvényeit, és felelősséget vállaljanak a törvények alakításában. Jelenleg a törvény által kijelölt lények a következők: óriások, goblinok, koboldok, vámpírok, tisztavérű vélák, szirének, kentaurok.
Szörnyeteg: olyan teremtmények, akik nem rendelkeznek elegendő intelligenciával ahhoz, hogy megértsék a mágikus törvényeket. Ide tartoznak az akromantulák, mantikórok, szfinxek, erklingek - ők mind képesek kommunikációra - és még sok más lény.
Szellem: ezen besorolás akkor keletkezett, amikor a szellemek kikérték maguknak, hogy a lényekhez sorolták be őket. Ebbe a csoportba tartoznak a következők: szellemek, bansheek, dementorok.
Választható rangok: Lény, Szörnyeteg, Szellem.


Varázstalan
Ebbe a csoportba tartoznak azon személyek, akik nem rendelkeznek mágiával. A varázsvilágon belül legtöbbször muglinak nevezzük őket. Ezen személyeket a titoktartás érdekében távol kell tartani a világunktól - kivéve a varázstalan családokat - erre törvény is vonatkozik, megszegése súlyos következményeket von maga után. Ugyanakkor ebbe a csoportba soroljuk még a kvibliket is, akik ugyan varázslók gyermekei, de valamiért mégis mágiamentesen születtek meg. Ennek előfordulása nagyon ritka, és sokan megvetéssel gondolnak rá. Őket ugyan beengedik a varázsvilágba, de kivételes alkalommal foglalkoztatják csak őket ott, így a legtöbbjüknek a mugli világban kell boldogulnia.
Választható rangok: Varázstalan, Kvibli.


Vissza az elejére Go down

Csoportleírások

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Age Of The Marauders :: Ragadj pennát! :: Szerepjáték a-tól z-ig-