Oldalköltözés
clementia.
Kedves Mindenki!

Oldalunk új formában nyitotta meg kapuit: clementia. néven. Sok szeretettel várunk benneteket, ahogy új discordunkon is! Ott találkozunk! : )

b & caelor & effy

Lépj beljebb
ki jár itt?
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
 Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
válts felhasználót!
Felhasználónév:


Jelszó:


Bagolyposta
az oldalon fecsegõk
Friss posztok
pergamentekercseink

Hírek
Alastor Moody

Idővonal EmptySzomb. 25 Dec. - 10:27
MARAUDDDERS
Alecto Carrow

Idővonal EmptyVas. 5 Dec. - 0:12
Practise makes perfect... really?
Alex R. Emerson

Idővonal EmptySzer. 21 Júl. - 14:54
Elkészültem!
Lucius Malfoy

Idővonal EmptyPént. 9 Júl. - 1:06
Marvel Universe
Vendég

Idővonal EmptyCsüt. 8 Júl. - 9:43
Lucius A. Malfoy
Lucius A. Malfoy

Idővonal EmptySzer. 7 Júl. - 16:18
arasznyit fölötte léptek
Yves McGonagall

Idővonal EmptySzer. 30 Jún. - 3:38
First Knight
Martin Nott

Idővonal EmptyKedd 29 Jún. - 2:33
en passant
Anathema Avery

Idővonal EmptyKedd 29 Jún. - 0:34
A hónap írói
a hónap posztolói
Erre kószálók
ki kóborol erre?

Nincs


Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (89 fő) Csüt. 10 Jún. - 19:03-kor volt itt.


Megosztás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

I solemnly swear
I am up to no good

Admin

Admin

C’est la vie
Admin
▽ Reagok :
0
▽ Avatar :
▲ bűbájos

»
» Szer. 23 Dec. - 16:24

Idővonal

Mi történt eddig?"Fogalmad sincs róla, hogy kik a támogatói, fogalmad sincs róla, hogy ki dolgozik neki és ki nem; azt viszont tudod, hogy képes irányítani az embereket, hogy szörnyű dolgokat vigyenek véghez úgy, hogy közben nem tudják leállítani magukat. Félted önmagad, félted a családod és a barátaidat. Minden héten újabb halálesetek, még több eltűnés és több kínzás. A Mágiaügyi Minisztériumban fejetlenség van, nem tudják, mit csináljanak és mindeközben még igyekeznek mindent elrejteni a muglik elől, de természetesen muglik is halnak meg. Terror mindenütt... pánik... zűrzavar..."

1968
• • Nobby Leach - az első mugliszületésű Mágiaügyi Miniszter - rejtélyes egészségügyi okok miatt otthagyta az irodát, és végül ez a dolog egy olyan összeesküvés elmélethez vezetett, hogy az ő mugli-előítéletes tanácsadója, Abraxas Malfoy megmérgezte. Ezt követően a helyére Eugenia Jenkins nevezték ki, aki, mint ahogy az elődje is, szimpatizált a társadalmi igazságszolgáltatás kérdéseivel. Utat adott a kviblik mozgalmának, amiben a jogaikért küzdöttek és ez arra késztette a tisztavérű felsőbbrendűségieket, hogy lázadjanak. A régi, elit aranyvérű nagy házak, amelyekbe az összes halálfaló tartozik, egyre inkább úgy érezték, hogy az életüket fenyegetik...

1970
• • A feszült légkör lehetővé tette Voldemortnak, hogy nyilvánosan is fellépjen és kinyilvánítsa magát Sötét Nagyúrnak. Terrorcselekményekbe kezdett Nagy-Britannia szerte és sötét varázslókból, sötét lényekből sereget toborzott. Voldemort új világrendet szeretett volna létrehozni, ezért megtámadta a Mágiaügyi Minisztériumot valamint támadásokat szerveztek muglik ellen is. A Minisztérium munkáját a támadások utáni feltakarítás, emlékek törlése, túlélők gyógyítása, az elkövetők keresése és a jövőbeli támadási kísérletek megelőzése annyira lefoglalta, hogy már a figyelmük sem volt az igazi. A halálfalók magabiztossága növekedni kezdett, célpontjaik lettek továbbá a mugli születésűek és véráruló boszorkányok. Megalkották a Sötét Jegyet, ami még inkább fokozta a félelemkeltést, hiszen a helyet jelezte, ahol öltek és ahol támadást hajtottak végre.

1971
• • Albus Dumbledore, Voldemort és kegyeltjeinek egyre növekvő fenyegetései miatt megalapította a Főnix Rendjét. Számos minisztériumi tisztviselő, híres aurorok szinte azonnal csatlakoztak a Rendhez, hogy részt vegyenek a titkosabb akciókban és váratlan támadásokban annak érdekében, hogy mihamarabb leverjék a sötét lázadást. Annak érdekében, hogy a Rend tagjai titkos, ámbár hasznos módon kommunikálhassanak egymással, Dumbledore létrehozta az üzenetküldést patrónus varázslattal.

1972
• • Voldemort továbbra sem tett le a Minisztériumról és egyre több csatlósa igyekszik betörni a kapukon valamilyen úton - módon, hogy beolvadjanak és információkat szerezzenek Nagyuruknak. A kockázat nagy, a folyamat pedig hosszú ideig tart, hiszen most mindenki gyanús...

1973
• • A Roxfort és környéke sem olyan biztonságos már mint azelőtt. Az SVK professzor gyanús körülmények között tűnt el az év végén. Dumbledore elrendelte, hogy erősítsék meg az iskola körüli védőbűbájokat a gyanús mozgolódások végett. Hetek teltek el mire rábukkantak a Tiltott Rengetegben az eltűnt tanárra, de még a Szent Mungo varázslényekre szakosodott medimágusai sem tudták megmondani, hogy milyen lény téphette ennyire cafatokra és végezhetett szegény varázslóval. Az iskolában elrendelték, hogy innentől kezdve az fokozottan tiltják az erdőben való tartózkodást.

1974
• • Az előző évi Roxfortban történt események után az aggódó szülők és a média összedolgozásával különböző követelések születtek arról, hogy az iskola védelmére kihelyezett aurorokat küldenének. Dumbledore professzor mindenkit biztosított arról, hogy a megerősített védőbűbájokat folyamatosan ellenőrzés alatt tartják és ezért ettől nagyobb védelemre semmi szükségük nincs, köszönik szépen.


1975
• • Mivel Eugenia Jenkins nem igazán vett részt a sötét erők elhárításában, ezért 1975-ben kiszorították őt a pozíciójából és a helyére Harold Minchum-ot helyezték, aki a radikális megoldások embere. Több dementort is elhelyezett az Azkaban börtön körül. Bartemius Crouch Senior-ral karöltve - akit a Mágiaügyi Minisztérium Varázsbűn - üldözési Főosztály vezetőjének nevezett ki - keményebb eszközöket ragadva magukhoz elindultak az úton a változás felé, de a halálfalók ettől sem rettentek el igazán...
 
Vissza az elejére Go down

Poppy Malum kedveli

Idővonal

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Age Of The Marauders :: Ragadj pennát! :: Reggeli Próféta-