Oldalköltözés
clementia.
Kedves Mindenki!

Oldalunk új formában nyitotta meg kapuit: clementia. néven. Sok szeretettel várunk benneteket, ahogy új discordunkon is! Ott találkozunk! : )

b & caelor & effy

Lépj beljebb
ki jár itt?
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
 Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
válts felhasználót!
Felhasználónév:


Jelszó:


Bagolyposta
az oldalon fecsegõk
Friss posztok
pergamentekercseink

Hírek
Alastor Moody

Pontrendszer EmptySzomb. 25 Dec. - 10:27
MARAUDDDERS
Alecto Carrow

Pontrendszer EmptyVas. 5 Dec. - 0:12
Practise makes perfect... really?
Alex R. Emerson

Pontrendszer EmptySzer. 21 Júl. - 14:54
Elkészültem!
Lucius Malfoy

Pontrendszer EmptyPént. 9 Júl. - 1:06
Marvel Universe
Vendég

Pontrendszer EmptyCsüt. 8 Júl. - 9:43
Lucius A. Malfoy
Lucius A. Malfoy

Pontrendszer EmptySzer. 7 Júl. - 16:18
arasznyit fölötte léptek
Yves McGonagall

Pontrendszer EmptySzer. 30 Jún. - 3:38
First Knight
Martin Nott

Pontrendszer EmptyKedd 29 Jún. - 2:33
en passant
Anathema Avery

Pontrendszer EmptyKedd 29 Jún. - 0:34
A hónap írói
a hónap posztolói
Erre kószálók
ki kóborol erre?Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (89 fő) Csüt. 10 Jún. - 19:03-kor volt itt.


Megosztás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

I solemnly swear
I am up to no good

Arthur Pike

Arthur Pike

C’est la vie
▽ Reagok :
0

»
» Szer. 23 Dec. - 17:43

Pontrendszer

Karakterek és szervezetek befolyásrendszereA pontrendszer működése karaktereknél:

A karakter pontjai mutatják meg, hogy milyen reputációja van azon szervezet(ek)nél, ami(k)hez tartozik. Ez fontos reprezentáció abból a szempontból, hogy milyen befolyással bír, társai mennyire bíznak meg benne, mennyit ér a szava a nagyobb döntések meghozatala során. Ez elsősorban segítség a játékosoknak, hogy megállapítsák, nagyjából hol állnak a csoportjukon belül. Egy karakter több szervezethez is tartozhat, ahol különbözhet a befolyásuk mértéke, és egyformán változhat.
Ahhoz, hogy a karaktert bármilyen szinten egy szervezet, csoportosulás tényleges tagjának minősítsünk, el kell érnie legalább az adott szervezet első, belépő szintjét, és bizonyos privilégiumok csak magasabb szintű, régebbi tagoknak járnak. A karakter szintje először az előtörténete elfogadásakor kerül meghatározásra annak minősége, illetve tartalma alapján, később pedig játéktéri tetteivel növelheti ezeket a pontokat. A pontok növelése elsősorban a szervezet küldetésein történő részvétellel lehetséges, de bizonyos esetekben magánjátékok is növelhetik a pontokat, amennyiben a moderátorok ezt indokoltnak találják. Az új küszöbhatár átlépése azt jelenti, hogy a karakter elérte az új szint formális és informális jogait. Bizonyos esetekben próbák is szükségesek a küszöbhatár átlépéséhez.
A pontok lefelé is mehetnek: szerencsétlen körülmények vagy tudatos döntések a játéktéren egyaránt jelenthetik, hogy a karakter aktuális pontszáma csökken bizonyos mértékben, mely esetenként aktuális rangjának elvesztésével jár. Az adott szervezet vezetőinek, tagjainak bizalma ebben az esetben megrendül a karakterben, akinek vagy jóvá kell tennie a hibáját, vagy számolnia kell a következményekkel. Amennyiben egy karakter rangja így a legalacsonyabb szint szükséges küszöbhatára alá zuhanna, az általában azzal jár, hogy a karakter elveszíti a pozícióját a szervezetnél: ez jelenthet munkahelyelvesztést, kiközösítést, amneziálást, egyes esetekben pedig azt, hogy a szervezet a karaktert ellenségének tekinti - ez súlyos esetekben a karakter halálával járhat.
A pontrendszer elsősorban útmutatóként szolgál a játékosoknak, a karakterek azonban számszerűen nincsenek tisztában sem a saját, sem egymás értékeivel. Egy Főnix Rendje tag tudhatja például egy veterán társáról, hogy Dumbledore professzor teljes mértékben megbízik benne, egy halálfaló pedig érezheti, hogy legutóbbi kudarcai miatt Voldemort már nem tartja megbízhatónak, de ennél pontosabb felmérést nehéz tenni. A szervezethez tartozó ismeretlenek esetében pedig nem is lehet felmérni ezeket a rangokat megismerkedés nélkül.A pontrendszer működése szervezeteknél:

A szervezetek pontrendszere mutatja meg, hogy az adott szervezet milyen befolyással bír a Varázsvilágban. Ezek a pontok nemcsak a háború aktuális állását mérik, hanem azt is, hogy milyen az adott szervezet támogatottsága, népszerűsége, hatalma, illetve hogy közelmúltbéli törekvéseik mennyire voltak sikeresek. A pontok a szervezethez tartozó karakterek aktivitásának függvényében változnak, illetve változhat a szervezettel szövetséges, illetve ellenséges erők hatására is. A moderátorok mérlegelése alapján dől el, hogy egy esemény pontosan milyen hatást gyakorol a szervezetek pontozására.
A pontok jelentős hatást gyakorolnak az oldal nagyobb történéseire: például, amennyiben a pontok állása azt mutatja, hogy az egyik szervezet jelentős előnyben van a többivel szemben, az befolyásolja a sajtót, a nagyobb eseményeket, sőt, akár a háború alakulását is. A karakterek erőfeszítései járhatnak különleges játéktéri hatásokkal, például olyan nagy játék meghirdetésével, amiben a szervezet jelentős lépéseket tesz a céljai eléréséhez.
Ahogy a karaktereknél, a szervezeteknél sem egyértelműek a pontok, különösen a kívülállók számára nem - még a legbennfentesebbek sem látnak rá a többi szervezet pontos támogatottságára, sokszor még a sajátjuké sem teljesen egyértelmű számukra, a legtöbben pedig a különböző újságok és rádióadások alapján tájékozódnak (ami persze azt jelenti, hogy a sajtó kiemelt jelentőséggel bír ezeknek a pontoknak az alakításában).

 
Vissza az elejére Go down

Pontrendszer

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Age Of The Marauders :: Ragadj pennát! :: Szerepjáték a-tól z-ig-