Oldalköltözés
clementia.
Kedves Mindenki!

Oldalunk új formában nyitotta meg kapuit: clementia. néven. Sok szeretettel várunk benneteket, ahogy új discordunkon is! Ott találkozunk! : )

b & caelor & effy

Lépj beljebb
ki jár itt?
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
 Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
válts felhasználót!
Felhasználónév:


Jelszó:


Bagolyposta
az oldalon fecsegõk
Friss posztok
pergamentekercseink

Hírek
Alastor Moody

Szabályzat EmptySzomb. 25 Dec. - 10:27
MARAUDDDERS
Alecto Carrow

Szabályzat EmptyVas. 5 Dec. - 0:12
Practise makes perfect... really?
Alex R. Emerson

Szabályzat EmptySzer. 21 Júl. - 14:54
Elkészültem!
Lucius Malfoy

Szabályzat EmptyPént. 9 Júl. - 1:06
Marvel Universe
Vendég

Szabályzat EmptyCsüt. 8 Júl. - 9:43
Lucius A. Malfoy
Lucius A. Malfoy

Szabályzat EmptySzer. 7 Júl. - 16:18
arasznyit fölötte léptek
Yves McGonagall

Szabályzat EmptySzer. 30 Jún. - 3:38
First Knight
Martin Nott

Szabályzat EmptyKedd 29 Jún. - 2:33
en passant
Anathema Avery

Szabályzat EmptyKedd 29 Jún. - 0:34
A hónap írói
a hónap posztolói
Erre kószálók
ki kóborol erre?Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (89 fő) Csüt. 10 Jún. - 19:03-kor volt itt.


Megosztás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

I solemnly swear
I am up to no good

Admin

Admin

C’est la vie
Admin
▽ Reagok :
0
▽ Avatar :
▲ bűbájos

»
» Szer. 14 Okt. - 17:48

Szabályzat

Rend a lelke mindennek


001. Regisztráció
A regisztráció során, szükséges megadnod a karaktered nevét, ami lehetőleg KERESZT- és VEZETÉKNÉVBŐL álljon. Ügyelj a helyesírásra, a nagy kezdőbetűkre. Nem fogadunk el semmilyen nicknevet mint például: cicuka45 és társai, e regisztrált tagok egy napon belül törlésre kerülnek. Azon karakterek, akik nem aktiválják felhasználójukat, canonok és keresettek esetében 1 hét után, saját karakterek pedig 10 nap után törlődnek. Kérünk titket, hogy legalább a főkarakteretek profilját létező e-mail címre regisztráljátok.


002. Karakteralkotás
Miután megtörtént a regisztráció, beléptél és elolvastad a fontos információkat, amik nélkül nem tudsz bekapcsolódni az oldal életébe, megkezdődhet a karakteralkotás. Az előtörténet-mintánkat ki kell másolnod, és a megfelelő helyre a karaktered nevével elhelyezni, valamint a sablont kitölteni a kért információkkal. Kérünk benneteket, hogy ügyeljetek arra, mit írtok bele, hogy mi mit kérünk.
KÉT HÉT áll rendelkezésedre megírni a történeted. Ha haladékot szeretnél, a lejárat előtt írhatsz egy staff tagnak, ez esetben a kérés természetesen megoldható. Amennyiben a karakter a megalkotás fázisában változik - koncepciójában, nevében, bármilyen részletében - a megalkotásra rendelkezésre adott 2 hetes határidő nem változik, tehát nem kezdődik előröl. Ha a játékos a változtatáskor már tudja, hogy több időre van szüksége, megkérjük, hogy már ekkor jelezze ezt a staff valamelyik tagja felé. Az el nem készült előtörténetekről bővebb információt az Inaktivitásnál találtok.
Szeretjük az igényes, kidolgozott karakterlapokat, olvasd át többször, figyelj a szóismétlésekre és a helyesírási hibákra, hiszen nagyon eltántorító tud lenni ez a két dolog!
Amennyiben diák karaktert alkotsz, lehetőséged van magad kiválasztani a házát, vagy arra kérni az elfogadódat, hogy osszon be ő a házadba. Ezt, kérjük, jelezd a lapodban, vagy PM-ben bármelyik szimpatikus staff tagnak, az elkészülésed idején.
Tájékozódás: Amennyiben a karakter történetében hangsúlyosak a szobatársak - pozitív vagy negatív értelemben bármilyen módon - arra kérünk benneteket, nézzetek rá a leendő évfolyam, ház és szobatársakra, lehetséges barátokra, ellenfelekre, annak érdekében, hogy könnyebben beilleszthessétek a karaktert a saját közegébe. Lehetséges más hálóterembe kerülni, de bátorítjuk a játékosokat, hogy gondolják át, a már elkészült személyiségek között megvalósíthatóak-e az előtörténet esetleges körülményei. Pl. Ha a karakter sok baráttal rendelkezik, népszerű, vagy éppen az ellenkezője, jelleme hogyan alakulhatott meglévő, többedik éve a közelében élő szobatársai alapján.

A leendőbeli halálfalók, Főnix Rendje tagok és minisztériumi aurorok külön rangbesorolást kapnak a megírt előtörténeteik alapján. A pontokról itt olvashatsz bővebben, a rangokról pedig a halálfalóknál, a Rendnél, és az auroroknál. Kérjük, legyetek tekintettel kérésünkre, és a megfelelő kritériumokhoz felérő előtörténetet írjatok, hogy a választott pozícióba kerüljetek! Akkor se csüggedj, ha a staff máshová sorol, hiszen az oldalon elérhetőek a küldetések, amelyek azért jönnek létre, hogy előrelépést biztosítsanak a három frakcióban.

Lehetőségetek van az általatok nagyon várt, vagy remeknek tartott előtörténetek alatt az admini elfogadás után köszönteni az érkezőt. Ehhez a kódot itt találjátok meg.

Lehetőségetek van a Staff által megírt különleges képesség választására (pl: véla, animágia stb.), de arra kérünk, ha választasz valamit, az előtörténetedbe mindenképp fűzd bele: hogyan tanulta meg, illetve ha született képesség, akkor hogyan jelentkezett, hogyan fejlődött.
Valamint lehetőségetek van saját képesség vagy betegség, életkörülmény kitalálására, esetleg a meglévők ésszerű verzióinak kitalálására, ebben az esetben arra kérjük a vállalkozó játékost, küldje el ötletét a staff valamely tagjának a megalkotás fázisában, és az előtörténetben világosan tüntesse fel a képesség vagy betegség korlátait, megszerzésének lehetőségét (öröklés, baleset, stb.) és maradjon ésszerű és a világ keretei adta területen belül. Ez a képesség vagy betegség bekerül a leírásba is, ezáltal canonná válik a világban.

Miután elkészültél, jelezd a megfelelő helyen ezt nekünk, és amint tudunk, elbírálunk. Vegyétek figyelembe, hogy mi is emberek vagyunk, nem mindig tudunk itt tartózkodni. Kérünk titeket, legyetek türelmesek!


FIGYELEM!
PB foglalásra csak elfogadott előtörténet után kerülhet sor - kérünk mindenkit, hogy kövesse nyomon az elfogadását, és utána pontosan jelezze az adatait a megfelelő helyeken, hogy elkerüljük az esetleges vitákat.

Ha a karaktereitek vagy felmenőik híresek a világunkban és szeretnétek, hogy erről a tagjaink is értesüljenek, lehetőségetek van nyitni egy saját topicot a Reggeli Próféta - Híres-hírhedt emberek témakörébe. A megadott sablont használva folyamatosan bővíthetitek és informálhatjátok a tagokat a családotokban történt fontos eseményekről.


003. Profil
A legfontosabb számunkra, hogy az avatar képedet feltöltsd, hiszen az az első benyomásunk a karakteredről. Ez ne legyen se nagyobb, se kisebb 200x320 pixelnél! Ha problémád akad ennek teljesítésével, bátran kérd meg valamelyik staff tagot, hogy segítsen. Ezután a profilodba töltsd ki szükség szerint az információkat, majd máris indulhat a játék! A könnyebb karakterátláthatóság érdekében, kérjük, a fontos információkat vezessétek be a profilotokba!


004. Játék
Nincs megkötött szószám, mindenki a saját belátása szerint ír. Az oldalon NRT (No Real Time – nem valós idejű) és RT (Real Time – valós idejű) játékokat is egyaránt lehet játszani. Az sem kötött, hogy E/1 vagy pedig E/3 személyben írsz, csak kérünk, hogy ha kiválasztod az egyiket, akkor végig úgy folytasd a jobb összkép érdekében. Itt is el kell mondanunk, hogy ügyeljetek a helyesírásra, és kerüljétek a szóismétléseket, hiszen fontos, hogy amit írunk, az tartalmilag is helyes és élvezhető legyen. Gondolj csak bele, te szívesen olvasnál egy olyan hozzászólást, ami tele van hibákkal? Az oldalon a káromkodás is megengedett, de csak a normalitás határain belül.
A játékok a fő fórumokban zajlanak: saját témát kell nyitnotok, és azon belül már mehet is a menet! Ha szeretnétek, felnőtt tartalmú játékokat is kijátszhattok, csupán csak annyit kérünk, hogy jelezzétek a hozzászólásotok elején, hiszen nem biztos, hogy mindenki kíváncsi rá. A fórumon nem kötelező a hozzászólásokat valamilyen dobozba helyezni. Egyszerre több játék is kijátszható, akár ugyanazzal a karakterpárossal is, csak ügyeljetek az időre!

A hozzászólásoknál alul találtok két gombot, ami a Kiváló és a Troll jelzést kapták. Ezekkel értékelhetitek egymás irományait.

Lehetőségetek van karaktereket megjelölni a hozzászólásban a könnyebb értesítés érdekében. Ennek a módja pedig nagyon hasonlít a Facebook taggeléshez: szükségetek lesz a megjelölni kívánt karakter teljes nevére, valamint a "@" jelre. Mivel leginkább kéttagú nevekkel rendelkezünk az oldalon, ezért a "@" után mindig idézőjelet (") kell tenni. Itt egy példa, a jobb szemléltetés érdekében:
Kód:
@"Marlene McKinnon"
Miután megjelöltétek az illetőt, a jobb alsó sarokban elhelyezkedő Notifications fogja nektek jelezni, hogy valami értesítésetek érkezett. A profilban a Notifications részre kattintva választhatjátok ki, miről szeretnétek a jövőben értesítést kapni.


005. RT szabályzat
Az oldalon - mint fentebb már olvashattátok - lehetőség van RT (Real Time - Valós idejű) játékmódra is. Valójában mit is jelent az RT, mi a különbség az NRT játékmódhoz képest? Néhány óra alatt lejátszódik, és ezzel együtt, a játékban is ennyi idő telik el körülbelül. Természetesen ha az egyik félnek el kell mennie, akkor megállhat a játék. Tehát a lényeg, a lényeg: Nem szeretnénk látni RT jelzést olyan esetekben, amikor egy hónapon keresztül húzódik a játékidő. Kérjük, figyeljetek erre!


006. Inaktivitás
A fontosabb canon karakterek esetében 1 hónap indokolatlan hiányzás után inaktivitásra kerül a karakter. Figyelünk az aktivitásotokra is, ha egy canon vagy keresett karakter nem játszik, csak feljár az oldalra, előbb-utóbb figyelmeztetést küldünk a részére - leginkább a kereső kérésére - és ha nem változtat a helyzetén, szintén el kell vennünk tőle a karaktert. Csak olyankor vállaljatok fontosabb személyeket, ha aktívak tudtok lenni! A kereső, ha nincs megelégedve a karakterrel, akit megalkottak neki, kérheti a staffot, hogy írjon neki ez ügyben, és ha nem változik semmit a helyzet, a karakter újrahirdetésre kerül, a másik tagnak pedig kötelessége megváltoztatni a karakterét, ha meg szeretné tartani. Ez a névre és a play by-ra is vonatkozik! Saját karakterek inaktivitását fél évente egyszer ellenőrizzük egy activity check által.
Frakciószabály: Ha a karakter tagja a frakciónak, vagy címet birtokol - fontos munkahelyen, esetleg roxforti tanár, prefektus, a csapatok tagja - 1 hónapos indokolatlan hiányzással veszít ebből, vagy elveszti a rangot.
Frakciók esetében beszélünk a pontszám csökkenéséről, az említett egyéb címek azonban automatikusan elvesznek, nem fokozatosan. Kérjük, akkor jelentkezzetek ez utóbbiakra, ha úgy érzitek, szívesen játszanátok ebben a szerepkörben, és időről-időre lesz is lehetőségetek rá. A play by-ok 1 hónap indokolatlan hiányzás után újra elérhetővé válnak. Ha el kell utaznotok, egy kis időre nem lesztek elérhetőek, kérünk titeket, a megfelelő topicban (Hiányzásnapló) jelezzétek társaitoknak!
Az inaktív csoportban lévő canon és keresett karaktereket szabadon 1 hónap hiányzás után megalkothatja bárki. Kérünk benneteket, ha igényt tartotok a csoportban szereplő karakteretekre, jelezzétek nekünk, de akkor sem a végtelenségig tároljuk őket.
El nem készült előtörténetek visszakérése: amennyiben az előtörténet elkészítésére megadott 2 hét után a játékos nem jelezte hosszabbítási szándékát, és az az inaktív archívumba kerül, lehetősége van visszakérni azt a staff egyik tagjától. Másodszori visszakérés után a Staff döntést hoz egyéni szankcióra - harmadszor pedig az előtörténet nem kérhető vissza.


007. Közösség és Chatbox
Legyetek nyitottak mások felé, ha szükséges, esetleg segítsetek is nekik, ne közösítsetek ki másokat! A fórum azért jött létre, hogy élvezzük ezt a világot, együtt kipróbáljunk mindent, amit csak a képzeletünk szabhat meg! Az oldalsó kis chatbox nem beszélgetésre van szánva, a kérdéseknek és az esetleges megjegyzéseknek készítettük, viszont a nagy chat, ami az oldal tetején található, arra szolgál, hogy tudjatok egymással beszélgetni és ismerkedni. Kérünk titeket, ha lehet, kerüljétek a játékot a chatben, jobban kedveljük, ha nyoma marad a történéseknek a játéktéren!


008. Staff
A STAFF csapata azért jött létre, hogy segítse a gördülékeny játékot az oldalon, és meghozza a fontos döntéseket. Szeretnénk, ha kéréseinket nem vennétek félvállról, mindig igyekszünk a kedvetekben járni és teljesíteni kéréseiteket! Bármilyen ötletet, információt, tanácsot elfogadunk, szívesen dolgozunk veletek együtt a jobb és élvezhetőbb fórum érdekében. Viszont a Staff szava döntő minden fontos helyzetben, kérjük tiszteletben tartani ezt! Javaslatokat elfogadunk, de csak a döntés előtt, azután már semmiképp!  


Köszönjük, hogy időt szenteltél eme sorok elolvasására!
Előre is jó játékot kívánunk,
a Staff tagjai


 
Vissza az elejére Go down

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Age Of The Marauders :: Ragadj pennát! :: Szerepjáték a-tól z-ig-