Oldalköltözés
clementia.
Kedves Mindenki!

Oldalunk új formában nyitotta meg kapuit: clementia. néven. Sok szeretettel várunk benneteket, ahogy új discordunkon is! Ott találkozunk! : )

b & caelor & effy

Lépj beljebb
ki jár itt?
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
 Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
válts felhasználót!
Felhasználónév:


Jelszó:


Bagolyposta
az oldalon fecsegõk
Friss posztok
pergamentekercseink

Hírek
Alastor Moody

Tanulmányok a Roxfort után EmptySzomb. 25 Dec. - 10:27
MARAUDDDERS
Alecto Carrow

Tanulmányok a Roxfort után EmptyVas. 5 Dec. - 0:12
Practise makes perfect... really?
Alex R. Emerson

Tanulmányok a Roxfort után EmptySzer. 21 Júl. - 14:54
Elkészültem!
Lucius Malfoy

Tanulmányok a Roxfort után EmptyPént. 9 Júl. - 1:06
Marvel Universe
Vendég

Tanulmányok a Roxfort után EmptyCsüt. 8 Júl. - 9:43
Lucius A. Malfoy
Lucius A. Malfoy

Tanulmányok a Roxfort után EmptySzer. 7 Júl. - 16:18
arasznyit fölötte léptek
Yves McGonagall

Tanulmányok a Roxfort után EmptySzer. 30 Jún. - 3:38
First Knight
Martin Nott

Tanulmányok a Roxfort után EmptyKedd 29 Jún. - 2:33
en passant
Anathema Avery

Tanulmányok a Roxfort után EmptyKedd 29 Jún. - 0:34
A hónap írói
a hónap posztolói
Erre kószálók
ki kóborol erre?

Nincs


Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (89 fő) Csüt. 10 Jún. - 19:03-kor volt itt.


Megosztás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down

I solemnly swear
I am up to no good

Marlene McKinnon

Marlene McKinnon

C’est la vie
Griffendél
Ha vakmerõ vagy s hõsi lelkû
▽ Reagok :
47
▽ Avatar :
Josephine Langford

»
» Pént. 29 Júl. - 18:01

Továbbképzések

Tanulmányok a Roxfort utánA Roxfortban elvégzett hetedik év után, a RAVASZ vizsgák eredményei alapján a diákok továbbképzésekre mehetnek a kijelölt intézményekbe, ahol a választott munkák elvégzésére leendő munkaadóik tanítják őket négy-, három- és egyéves ingyenes képzéseken. Ezeknek a képzéseknek nem létesítettünk új csoportot, ugyanúgy a felnőtt csoportokba kerülnek a karakterek, csak a profilhoz hozzáadtunk egy plusz mezőt, amelyben kitölthetitek az évfolyamotokat és a szakirányt, amit továbbtanultok.
I. Mágiaügyi Minisztérium
A továbbképzésekhez a Minisztérium biztosítja a megfelelő helyet és embereket. A diákok szeptember elsején kezdik az évüket, megkapják a megfelelő tantervet és az órarendet, valamint a szükséges beszerzendő eszközöket. Ezután pedig nincs más választásuk, mint eljárni a kijelölt időpontokra. A Minisztérium minden osztályára nyílik egy kiképzés, szinte mindegyikhez mások a feltételek.


Miniszteri Titkárság
Feladatuk a vezetés és irányítás. Ez egy 4 éves képzés, nagyon nehéz, és legfőképpen politológiát, geopolitikát, jogot, mágiatörténelmet, kommunikációt, vezetést és nyelveket tanulnak. Ezekből nagyon jól kell a képzés végén teljesíteni ahhoz, hogy valamely felsőbb körökben mozgó mágus felfigyeljen rájuk. Két éves munkatapasztalat szükséges a Minisztériumban ezen a területen, hogy indulhassanak az ötévente megrendezett miniszteri választásokon - utóbbihoz a Wizengamot támogatása is alapfeltétel.

Várakozáson Felüli eredmény szükséges: Mágiatörténet, Rúnaismeret, Számmisztika, Bűbájtan
Elhelyezkedési terület a képzés után: Államtitkár, Miniszter, Titkárság, Jegyzőkönyvvezető - Wizengamot törvénykezésben segédkezők, mint a Végrehajtási Szolgálat tagjai, bírók, ügyvédek, egyéb jogászok


Varázsbűn-üldözési Főosztály, Varázshasználati Főosztály
Feladatuk felügyelni a többi osztályt (kivéve a Miniszteri Titkárságot) és elhárítani az esetleges problémákat, védelmet nyújtani a varázslótársadalomnak. 5 éves továbbképzés. A magas elvárások miatt nagyon kevesen kerülhetnek be. Annak, akinek megvannak a megfelelő vizsgái, alkalmassági teszteken kell részt vennie: tesztelik például, hogyan viselkedik harci helyzetekben, számot kell adnia állhatatosságáról és elkötelezettségéről, értenie kell a gyakorlati önvédelemhez és a rejtőzködéshez. Ezután le kell tennie az aurorvizsgát, és gyakornokká válik.

Várakozáson Felüli eredmény szükséges: Sötét Varázslatok Kivédése, Átváltoztatástan, Bűbájtan, Bájitaltan
Elhelyezkedési terület a képzés után: Auror, Wizengamot igazságszolgáltatásban segédkező pozíciók, a Végrehajtási Szolgálat tagjai


Mágikus Balesetek és Katasztrófák Főosztálya
Feladatuk elhárítani a baleseteket, katasztrófákat, és megelőzni az esetleges bajokat, amik alól a muglik sem képeznek kivételt. 3 éves továbbképzés, megtanulnak elhárítani, hatástalanítani, helyszínelni, még több varázslattal megismerkednek, nagy hangsúlyt fektetnek a kiképzés részre. Mindenképp kitartás igényel.

Várakozáson Felüli eredmény szükséges: Mugliismeret, Bűbájtan, Bájitaltan, Sötét Varázslatok Kivédése
Elhelyezkedési terület a képzés után: Varázsbaj-elhárítás, Amneziátor Parancsnokság, Muglimagyarázat-szerkesztő Bizottság


Varázslény-felügyeleti Főosztály
Feladatuk a varázslények ellenőrzése, kapcsolat fenntartása az értelmes lényekkel, lakóhelyek és rezervátumok kijelölése állatok számára, és a veszélyes lények kereskedelmének ellenőrzése. 3 éves képzés, sok elmélettel a világ összes nyilvántartott lényéről, kategóriarendszerekről, ezek szerinti helyszíni munkák, állatbiológia, bájitaltan, kutatási módszerek, kis tárgyalási ismeretek, varázslény-mágus jog stb.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Legendás Lények Gondozása, Gyógynövénytan, Átváltoztatástan, Bűbájtan
Elhelyezkedési terület a képzés után: Bestia Tagozat, Értelmes Lény Tagozat, Szellem Tagozat, Mágus-kobold Kapcsolatok Hivatala, Kártevőügyi Tanácsadó Iroda, Vérfarkas Nyilvántartó, Vérfarkassegítő Iroda, Vérfarkasbefogó Egység, Félrevezetési Ügyosztály, Mágus-kentaur Kapcsolatok Hivatala, Veszélyes Lények Likvidálását Jóváhagyó Bizottság


Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztálya
Feladatuk más országokkal való kapcsolattartás, nemzetközi mágusjogi törvények meghozatala. 4 éves képzés. Nehéz tanulmány, témái a jog és kapcsolatpolitika tele törvényismerettel, országismeret, mágustársadalmak ismerete, nyelvek minden mennyiségben.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Mágiatörténet, Rúnaismeret, Bűbájtan, Számmisztika
Elhelyezkedési terület a képzés után: Nemzetközi Varázskereskedelmi Felügyelőtestület, Nemzetközi Varázsjogi Hivatal, Mágusok Nemzetközi Szövetségének Brit Tagozata


Mágikus Közlekedésügyi Főosztály
Feladatuk felügyelni a mágikus közlekedést, létrehozni a megfelelő hálózatokat, biztosítani az elérést, problémát elhárítani ha szükséges. 3 éves képzés. Nagy hangsúlyt fektetnek a zsupszkulcs és egyéb hasonló tárgyak elkészítésének folyamatára, seprűk ellenőrzésére, ők végzik el a hoppanálási vizsgát. Ezekről mindent tudniuk kell, leginkább technikákat tanulnak, tökéletes mágikus közlekedést, szabályokat stb.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Átváltoztatástan, Bűbájtan, Rúnaismeret, Bájitaltan
Elhelyezkedési terület a képzés után: Hop-hálózati Felügyelet, Seprűellenőrzési Hivatal, Zsupszkulcs Felügyelet, Hoppanálási Vizsgaközpont


Varázsjátékok és Mágikus Sportok Főosztálya
Feladatuk sportrendezvények szervezésének engedélyezése, átvizsgálása, felülbírálása, engedélyek kiadása, játékok ellenőrzése. 3 éves képzés. Azok kerülhetnek be, akik elhivatottak voltak sportolás terén, esetleg fel tudnak mutatni valami varázsjáték érdeklődést vagy -készítményt. Szabályokat tanulnak az összes létező sportról és játékról, ellenőrzéseket végeznek, tesztelnek, megsemmisítenek.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Bűbájtan, Átváltoztatástan, Rúnaismeret, Bájitaltan
Elhelyezkedési terület a képzés után:  Brit-ír Kviddicsliga Központ, Nemzeti Köpkő Klub, Bizarr Találmányok Szabadalmi Hivatala, saját vállalkozások


Rejtély- és Misztériumügyi Főosztály
Feladata kutatások végzése és tanulmányozás. A Főosztályon dolgozó varázslókat "hallhatatlanoknak" nevezik, mert munkájuk szigorúan titkos. 4 éves képzés. Ide a legnehezebb bejutni, korlátozott számú diákot vesznek fel vagy hívnak meg addigi eredményei alapján. Komoly kutatásokat végeznek, és először nem is engedik őket a különböző termek közelébe. A diákok nem tudják, mit fognak dolgozni majd a későbbiekben, csak mindennel megismerkednek. A sok kutatáshoz a mágiatörténelmet részeltről részletre ismerniük kell, megtanulnak mágikus csapdákat is készíteni, elrejteni és összezavarni az embereket. Ők általában felfedezők, tehát ki kell emelkedjenek valamiben. Erős idegzetűeknek és türelmes embereknek ajánlott, olyan dolgokkal is megismertetik őket, amire soha nem is gondolnának.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Mágiatörténet, Jóslástan, Bájitaltan, Rúnaismeret
Elhelyezkedési terület a képzés után:
- A Halál Terme: itt található az az ősi, faragott, rúnákkal díszített, lefüggönyözött fa boltív, ami a túlvilágra vezet. A Főosztály dolgozói itt a halál utáni élet kérdéseit vizsgálják, tanulmányozzák, köztük olyan kérdéseket, mint a szellemek "születése", a holtak világa, annak szabályai, tulajdonságai.
- A Naprendszer modellje: itt a bolygók, csillagok járását, a többi bolygó tulajdonságait, az űr végtelenségét tanulmányozzák.
- Az Idő Terme: az idő tulajdonságaival, anomáliáival, paradoxonokkal és az Időnyerők által végrehajtható változtatásokkal, manipulálásokkal foglalkozik az itt dolgozó varázsló. Az Időnyerőket egy szekrényben őrizték, azonban 1996-ban egy sajnálatos baleset miatt mindegyik eltörött, a szekrény, pedig megközelíthetetlenné vált az időanomáliák miatt.
- Az Agy Terem: ebben a teremben egy hatalmas tartály található, amiben agyak úszkálnak. A "hallhatatlanok" valószínűleg az emberi elme tulajdonságait vizsgálják itt.
- A Jóslatok Terme: ez a Misztériumügyi Főosztály archívuma, ahol az elhangzott jóslatok üveggömbbe zárt másolatait tárolják. Minden üveggolyó felirattal van ellátva, amin a jós neve mellet a jóslatot végighallgató varázsló, valamint a jóslat szereplőinek neve van feltüntetve. A gömböt csak azok foghatják meg, akikről a benne tárolt jóslat szól. Illetéktelenek abban a pillanatban súlyos emléktörlést szenvednek el, mihelyt hozzáérnek a gömbhöz. Akárcsak az Időnyerők, a jóslatok közül is rengeteg elpusztult 1996 júniusában.
- A Szerelem/Szeretet Terme: a terem közepén egy szökőkút vagy kút áll, melyben Amortentia található. Az itt kísérletező boszorkányok és varázslók a szeretet erejét kutatják. A terem ajtajának mindig zárva kell lennie!
II. Gringotts
A továbbképzésekhez a Gringotts biztosítja a megfelelő helyet és embereket. A diákok szeptember elsején kezdik az évüket, megkapják a megfelelő tantervet és az órarendet, valamint a szükséges beszerzendő eszközöket. Ezután pedig nincs más választásuk, mint eljárni a kijelölt időpontokra. Itt csak egyetlen lehetőség van a szakosodásra.


Átoktörők
Kiképezik őket arra, hogy kincseket tárjanak fel nekik, és az ezeket védő ősi és erős átkokat hatástalanítsák. Egyiptom, Mezopotámia, India, Kína és Dél-Amerika lehet a fő működési területük, de igazából bárhová elküldik őket, ahol nagyobb, ősi romokat lelhetnek. 4 éves képzés. Mivel ez egy nagyon nehéz és veszélyes szakma, ezért rengeteg elméleti és gyakorlati ismeretre van szükség. Megtanulnak rengeteg átkot, ezek feltöréséhez pedig nagyon nehéz varázslatok szükségesek, és ezeket óvatosan, lépésről lépésre szükséges átvenni. Szükséges némi mágiatörténet az ősi kapcsolatok végett, és elég sok földrajzi ismeretet is meg kell tanulniuk, főként azokat a helyeket, ahol varázslók telepedtek le. Összehasonlítási alapnak vehetőek a mugli régészek.

Kiváló vizsga szükséges: Sötét Varázslatok Kivédése
Várakozáson Felüli eredmény szükséges: Bűbájtan, Számmisztika, Rúnaismeret, Átváltoztatástan
Min. elfogadható vizsga szükséges: Bájitaltan
III. Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály
A továbbképzésekhez a Szent Mungó biztosítja a megfelelő helyet és embereket. A diákok szeptember elsején kezdik az évüket, megkapják a megfelelő tantervet és az órarendet, valamint a szükséges beszerzendő eszközöket. Ezután pedig nincs más választásuk, mint eljárni a kijelölt időpontokra. A karakterek gyógyító szakon indulhatnak.


Gyógyítók
Olyan varázslók és boszorkányok jelentkeznek erre a képzésre, akik hajlamosak a gyógyító mágia megtanulására. Többször Medimágusoknak is nevezik őket. 3 éves képzés. Ez idő alatt először is megtanulják az ember felépítését, aztán a különböző gyógyító mágiákkal foglalkoznak -ezekre nagy hangsúlyt fektetnek, bájitalokat tanulnak meg készíteni, valamint használni, megtanulják felismerni a különböző betegségeket, rontásokat, sérüléseket. Végül pedig utolsó évben a Mungo minden részlegén gyakorlatra mennek, és közben eldönthetik, hol szeretnének majd maradni, de ebbe természetesen bele fog szólni az is, hogy miből hogyan teljesítenek a záróvizsgán.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Bájitaltan, Gyógynövénytan, Átváltoztatástan, Bűbájtan
Elhelyezkedési terület a képzés után:
- Mungón belül: Varázstárgyak okozta balesetek (üstrobbanás, pálcavisszasülés, seprűs karambol stb.), Varázslények okozta sérülések (harapások, marások, égések, betokosodott tüskék stb.), Varázsragályok (fertőző betegségek, például sárkányhimlő, eltűnési viszketegség, skrofungula stb.), Bájital- és növénymérgezések (kiütések, felöklendezések, nevetőgörcs stb.), Varázslati traumák (krónikus rontások, ártások, helytelenül alkalmazott bűbájok stb.)
- Mungón kívül: iskolákban, kviddics mérkőzéseken gyógyítónak
IV. Reggeli Próféta
A továbbképzésekhez a Reggeli Próféta biztosítja a megfelelő helyet és embereket. A diákok szeptember elsején kezdik az évüket, megkapják a megfelelő tantervet és az órarendet, valamint a szükséges beszerzendő eszközöket. Ezután pedig nincs más választásuk, mint eljárni a kijelölt időpontokra. Újságíró és riporter szakon indulhatnak a karakterek.Riporterek, újságírók
Ez a tanfolyam elhelyezkedést és alapot nyújt a jövendőbeli újságíróknak, riportereknek és azoknak, akik ki akarják próbálni magukat ezen a területen. 1 éves képzés. Tanulnak némi mágiatörténelmet, de legfőképpen a cél a kreatív írás kifejlesztése, és erre nagyon nagy hangsúlyt fektetnek. Néhány irodalom-, helyesírás-, nyelvtanórát kell végigjárni, a legvégén pedig választaniuk kell egy híresebb személyt vagy bármit, amit szeretnének, és riportot készíteni vele. Ha jól sikerül, jutalmul felveszik őket az újsághoz, és megjelenik a cikkük.

Várakozáson felüli eredmény szükséges: Bűbájtan, Átváltoztatástan, Számmisztika, Jóslástan
Elhelyezkedési terület a képzés után: Reggeli Próféta és egyéb újságok
V. Tanárok, tanársegédek
Azon diákok, akik igazán kiemelkedőek valamely tantárgyakból, igényt nyújthatnak be egy 2 éves képzésre egy bizonyos tanárnál, aki azzal a tantárggyal foglalkozik, amit később tanítani szeretnének. Ha a tanár elvállalja, akkor ezt az időt mellette kell letölteni, tanulni és tapasztalatot szerezni, mielőtt még hivatalosan is tanársegédnek titulálják őket.
Lehetőségük van egy év után elmenniük egy világkörüli útra, ahol gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek, különböző varázslóktól tanulhatnak. Ez nem kötelező, de ajánlott.

Kiváló eredmény szükséges: azon tantárgyból, amit tovább vinne
Várakozáson felüli eredmény szükséges: három választott tárgy
Elhelyezkedési terület a képzés után: varázslóiskolák, magántanár

 
Vissza az elejére Go down

Poppy Malum kedveli

Tanulmányok a Roxfort után

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére
1 / 1 oldal

Similar topics

-
» Alig hét perccel hét után
» Roxfort RPG
» zsinóron húzza maga után
» A Roxfort házai
» Mrs. Dolohov & Jr. :: Roxfort Expressz

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The Age Of The Marauders :: Ragadj pennát! :: Szerepjáték a-tól z-ig-